Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Cpanim Randové k Hayekovi nebo Misesovi jste to pohnojil. Dílo Ayn Rand je pouze rádoby filosofická adorace sobectví. Hayek je oproti ni skutečný politický myslitel.

1 0
možnosti
JZ

Blogere, opravte si nadpis Vaseho blogu. Kdyz uz Bata, tak urcite ne prvni v CECHACH.

1 0
možnosti
PK

Hayek byl dobrý v kritice socialismu, centrálního plánování. Pro současnou evropskou společnost je ale nejlepší vyjít z Ehrhardtova sociálně-tržního modelu. Jeho ale nutné rekonstruovat na podmínky 21.století - úroveň výroby, dopravy, globalizace prakticky všeho včetně pohybu kapitálu i lidí. Vždy jde samozřejmě o mix - soukromá iniciativa, kvalitní hospodářská politika. Baťa žil v jiné době a ta je neopakovatelná. I když vždy klobouk dolů co dokázal. Hlavně mi ale neříkejte jak se daří v liberálních enklávách jako Singapur, Hong Kong, možná i Nový Zéland.

1 1
možnosti
Foto

Pane Kuchto , Ludwig Erhard, západoněmecký ministr hospodářství v 50. letech zvolil termín „sociálně tržní hospodářství“ a to s ohledem na psychologii německých voličů. Ludwig Erhard, tvrdil, žádný stát nemůže dát občanům více, než kolik od nich vybere – a od toho je třeba ještě odečíst náklady na přerozdělování, které spotřebuje samoúčelně rozbujelá sociální byrokracie. Masový průnik sociálního státu nepřináší člověku sociální jistoty, nýbrž v konečném důsledku jen chudobu, nepořádek a otrockou závislost.“

3 0
možnosti
KF

K11a56r17e69l 43F74u24k22s50a

18. 1. 2014 11:35

Společenský systém je kvalitní, pokud je udržitelný v čase a zajišťuje dobrou šanci na život pro většinu obyvatel, podmínky by měly být splněny kumulativně. A to dle mého názoru ten současný a už vůbec ne ten prosazovaný svobodnými není. Pokud půjdeme po stopě logiky, tak si myslím, že se budeme shodovat, dokud nenarazíme na problém světa s limitními zdroji. Pokud celá myšlenka vychází z chybného předpokladu, dopadne to špatně. Zkuste nad tímto zapřemýšlet...

0 0
možnosti
LK

Uvidíme za pár let, až začnete po škole pracovat, jestli budete mít stejné názory. Jedna věc je teorie, druhá realita. Do stejné řeky se dvakrát vstoupit nedá, proč firma Baťa už dnes boty nešije ve Zlíně ?

0 0
možnosti
KF

K22a42r65e34l 16F30u62k64s83a

18. 1. 2014 11:43

Tak teorie a realita by se měly shodovat. Pokud se neshodují, je špatně teorie.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS