Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Vynikajici, je ten rozhovor s ceskymi titulky nekde online? Farage jsem videl kdysi na youtube a jeho proslovy mely hlavu a patu.

0 2
možnosti
VJ

Pane Jahodo, jste šťastná generace, když můžete srovnávat naši republiku s Velkou Británií, jako rovnocenným partnerem. Já jsem tam byl před 25 lety za totality služebně a připadal jsem si, ne jako říkáte vy Euroskeptici občan druhé kategorie, ale asi tak patnácté. Ať je unie jaká chce, bez ní bychom se vrátili do této doby. To si vy mladí vůbec nedovedete představit. Vy chcete mít jen výhody a nemít za nic zodpovědnost. Tak jednoduché to není. Musí se to hodnotit objektivně.Měli bychom usilovat o lepší unii a ne ji jenom kritizovat. To si mohou dovolit státy, které na tom byly mnohem lépe, než my, než si nás nasadili do kožichu.

4 4
možnosti
JB

Proč pak byla revoluce v 89, tak jsme mohli jen socialismus vylepšovat a ne jej zrušit. Dnešní EU je kopie SSSR, zatím jen bez GULAGů. To říkají lidé, co v GULAGu byli, viz. https://www.youtube.com/watch?v=lRYTxmm5lYM 

Na EU je po Lisabonské smlouvě, kterou EU  ani ne po roce stejně porušila, špatné kompletně vše. Nedá se vylepšovat, jedině zbořit a začít znova. Jako sekundární řešení jsem pro, a klidně jako vzor použijme ústavu USA.

2 5
možnosti
KW

Pane Jahodo ,nemuzete v zadnem pripade koncit pozitivne citovanim pana Farage.Ve vsech zemich EU krome Ceska a velice malo v Britanii, je diskuze o kladech a zaporech EU ve vsech mediich normalnim jevem.Jen v Cesku maji prave pan Farage ,pan Klaus ,pani Bobosikova a jini ,cely prostor v mediich bez opozicniho nazoru.Tim je vytvoreny i vas nazor,ktery je mylny.EU neni v konecnem stavu vyvoje.Je to neustaly proces pri kterem vznikaji a budou vznikat chyby.Ale prave v techto dnech prozivame situaci ve ktere snad i vy vidite jak malo znamenaji jednotlive at uz velke nebo male staty.A ostatne,Britanie se nikdy za evropu nepovazovala a to je samozrejme na jejich nazorech a jednani videt.

Dekuji

2 12
možnosti
TT

Kristova noho! Prounijní propaganda vod rána do noci! Wimmere, vem to přes svůj domácí Pasov do Brusele, tam ti bude vonět.

2 1
možnosti
LN

Tak podle Vás eurohujer zesměšňoval euroskeptika, což je opovrženíhodné. Když Vy označíte někoho zaeurohujera, tak ho taky zesměšňujete. Takže jste taky opovrženíhodný.

0 5
možnosti
MJ

beru kritický názor. už mi poradili lepší slovo euronadšenec, protože ten eurohujer už je tak zažité, že mi nepřišlo divné, ale ten euro nadšenec je lepší.

2 0
možnosti
MH

Už svým rozdělením na eurohujery (což je pejorativní výraz) a eurskeptiky naznačujete, ke komu máte blíž. Označení eurohujer odpovídá na druhé straně spíše označení eurofobik. Tuto debatu jsem viděla a z Vašeho komentáře k této debatě mám pocit, že ji nedokážete objektivně popsat a zakrýt tak svůj protievropský postoj. Pan Farage podle mne mluvil zbytečně moc obecně (i proto byl označen oponentem za dogmatika) a kdykoliv přišla řeč na konkrétní témata, dostal se častěji do úzkých než jeho kolega. Obecná kritika jak je EU celá na dvě věci a která prostupuje nejenom debatami an netu, ale dnes i oficiálními názory politických stran, je vůbec docela snadná. Přesto žádná organizace navíc tak veliká nesmí být nekritizovatelná. To by byla její zhouba, bohužel nejvíce je slyšet kritika nekonstruktivní a laciná. Farage není sice tento případ, ale přesto to stále není žádný think-tank.

3 1
možnosti
TT

Tvrdit o výrazu "eurohujer", že je pejorativní, to je typická politická korektnost. Ono totiž, když řeknu o mrzákovi, že je mrzák, tak ho taky neurážím, prostě jenom nehledám lživá slova pro označení skutečnosti, jako je "člověk se speciálními schopnostmi". Kdo dneska souhlasí s děním v Bruseli, je eurohujer. A to je hodně líbivý eufemismus. On totiž ten Hujer v Marečkovi byl sice blbeček, ale vlastně neškodné, což se o eurohujeřích dneska říct nedá. :-P

3 2
možnosti
MR

EU pohřbila Lisabonská smlouva. Do té doby EU jen capala v blátě a místo kroku na pevnou zem (tedy omezení svého vlivu), udělala krok opačným směrem do bažiny (zrušila si jakékoliv brzdy byrokracie). Klaus promeškal jedinečnou příležitost stát se celoevropským státníkem, když by pozdržel svůj podpis do uspořádání referenda, nebo dalších voleb. Důvodů měl několik: 1) Vítězná parlamentní strana ODS tvrdila před svým vítězstvím, že LS zastaví a dělala opak. 2) Referendum o vstupu do EU stavělo na právu veta, které se nyní rušilo bez referenda. 3) Většina poslanců, kteří LS schalovali smlouvu vůbec nečetli. Ano možná by ho to stálo ustavní soud, ale ten jak vida stejně riskoval kvůli větším prkotinám.

11 0
možnosti

31. 3. 2014 10:27

A ted tu o Cervene Karkulce.

0 1
možnosti
MI

M38a95r61t51i89n 91I80g45u53e

27. 3. 2014 12:24

Jen si dovolím polemizovat s vaší myšlenkou "média budou muset prolomit svou nadšenou pro-unijní politiku" otázkou: Proč by musela? Berte to prosím - s útrpným výrazem v mé tváři, nikoli s nadšeným ...

0 0
možnosti
Foto

Bohužel máte pravdu. Média budou před volbami prezentovat parlamentní strany. Ty nic jiného, než pro-unijní propagandu neřeknou. Neparlamentní strany hlas nedostanou. Ani Svobodní (2,5 %), ani jiné euroskeptiské (eurorealistické) strany s ještě horším výsledkem v loňských volbách.

Mělo by to být tak, že pokud je v populaci poměr příznivců / nepříznivců EU nějaký, měly by pro-unijní a proti-unijní hlasy dostat v médiích prostor odpovídající tomuto poměru. Ať je jakýkoli.

2 0
možnosti
JK

Souhlasím, že EU je na rozhraní, kdy se bude nutně muset buď demokratizovat, čímž pádem dostane víc prostoru opozice a změní se směřování, anebo se utuží režim a opozice bude perzekvována jako za totality.

1 0
možnosti

A nebo Británie vystoupí a nastane zemětřesení

1 0
možnosti
MH

Pane Jahoda.

V první třídě obecné jsem seděl pod obrazem státníka Masaryka, tedy bych měl do r.89 získat dostatečnou imunitu, jinak se těším fyzickému zdraví, léta nemám televizi, a podlehl jsem. Prý jde o "rozštěpení osobnosti" (příznak schizofrenie nebo histerie).

Podle toho co právě slyším nebo čtu jsem eurohujer, nebo euroskeptik. Buď myslím, že Evropa nutně potřebuje být sjednocená, nebo dostávám jakoby žlučníkové záchvaty z projevů a moci unijní byrokracie. Původně převažovalo první, s postupem času víc to druhé. Nejde o nějakou epidemii?

A k té železné oponě. Ta dělila Evropu jednoduše napůl. Teď je to celoplošné. Řekl bych, že jde o "železnou mlhu". Oficiální, korektní, jednobarevnou, vše vidíme v této barvě, jiné barvy  pohlcuje. Ale detaily zblízka lze přesto vidět barevně.

http://www.zvedavec.org/komentare/2014/03/5909-nove-gladio-na-ukrajine.htm

1 1
možnosti
TT

Senilita? Tak v první třídě seděl pán pod tatíčkem Masarykem, a dnes říká, že je správné tančit podle berlínské píšťalky a zpívat u toho píseň Svoboda dokola, dokola... Hm, senilita.

1 0
možnosti
Foto

60% obyvatel je kritická k EU, ale přesto volby vyhrají eurohujerské strany Čssd, Ano, Top09,  prostě voliči budou pokračovat ve volbě na vnitrostátní témata.

2 0
možnosti

Pro voliče není setrvání v EU klíčová otázka jak vidno, navíc ne každý kdo EU kritizuje z ní chce vystoupit.

Navíc tu není normální euroskeptická (či eurorealistická) strana kterou by volič mohl volit takže mu nic jiného nezbývá.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS