Diskuse

Proč bohatí daně neplatí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak por pravičák Petr Bendl svým podpisem prosadil čapí hnízdo?

0 0
možnosti
Foto

Bendl je snad v ODS a ne v nějaké pravicové straně !

0 0
možnosti
JZ

Politici uvažují asi takto : chudí nás volí, takže jim musíme něco dát, střední třída to zaplatí a ti bohatí zase zaplatí nás.

0 0
možnosti
Foto

I bohatí, jako fyzické osoby, musejí podávat přiznání daně z příjmu fyzických osob. Mohou pobírat ve své společnosti i mzdu, pokud v ní vykonávají manažerskou nebo i jinou funkci, dále pobírají dividendy, které jsou poukazovány na jejich osobní účet, úroky z dluhopisů, příjmy z nájemného atd. A mají platit jednotnou daň 12% z osobních příjmů.

Jejich firmy platí daň z příjmu právnických osob, jako třeba zmiňovaná ŠKODA AUTO. Ale i tyto firmy své daňové povinnosti "optimalizují" mnoha triky. Na příklad nákupem předražených subdodávek nebo zbytečných služeb od svých mateřských zahraničních společností. Všichni se snaží okrádat stát, aby zvýšili svůj zisk po zdanění a mohli vyplácet svým majitelům - akcionářům co nejvyšší dividendy. Za to berou jejich manažeři závratné odměny!

Doporučuji studovat ekonomii a naše zákony o daních.

0 2
možnosti
Foto

Právě že v ekonomii se tento jev nazývá přesun daňového břemene.

0 0
možnosti
VH

Jak - bohatí neplatí? Kdo je tím bohatým, který neplatí. Za bohatou bych považoval napřísklad a.s. Škoda auto. Ta zaplatila v roce 2015 daň z příjmu ve výši téměř 3,5 mld. Kč. To je nic?

Kolik bylo vyplaceno na dotacích z rozpočtu ve výši cca 1,2 biliónu korun? A kolik byly příjmy od těch bohatých?

Máte samozřejmě pravdu, že vše nakonec zaplatí daňový poplatník. Chudý i bohatý, v závislé činnosti, či OSVČ nebo příjemce výnosů z kapitálu.

Máte pravdu, že navržená "daňová reforma" má potěšit nemyslící chudé.

1 0
možnosti
Foto

Navržená "daňová reforma nebo potěši chudé. Prootže se jich zejména dotkne.

1 0
možnosti
RH

Daně se neberou od chudých, ale od střední třídy.

5 1
možnosti
JN

J73o17s51e57f 26N29o63v65á38k

23. 2. 2017 15:27

takže člověk s minimální mzdou daně neplatí?

kde žijete?

1 0
možnosti
EH

Že bohaté sponzoruje chudina a ne naopak, není nic nového:

Nechoď, Vašku, s pány na led,

mnohý příklad známe,

že pán sklouzne

a sedlák si za něj nohy zláme.

2 7
možnosti
RH

Záleží, čemu říkáte chudina. Skutečně chudí lidé s minimálním platem a řadou dávek jsou zátěží systému.

5 0
možnosti
DB

Baťa měl pravdu a tak nějak ale v jeho citátu nevidím , že by mluvil o nutnosti spílat , nadávat a i jinak urážet a dehonestovat....

0 0
možnosti
Foto

Celý stát v chodu udržují ti bohatí. Ti ze svých daní platí všechno, ti i příspívají na ti, co se práci vyhýbají jak čert kříže.Kdyby bohatí přestali platiti daně, tak stát se zhroutí.

4 1
možnosti
AK

Podívejte se na to, co se v několikaleté periodicitě opakuje v EU i jinde. Pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich každoročně mizí jen z EU bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků. Na velké firmy a jejich vlastníky si politici netroufnou. Někdo tvrdí, že za to netroufnutí si jsou jimi dokonce placeni...

A co třeba uprchlíky podle kvót začít rozesílat do daňových rájů?

Pak by snad měli politici důvod začít jedno i druhé opravdu řešit

4 0
možnosti
PK

Ještě jedno zdůvodnění u mě vždy vyvolává úsměv - je lepší když to bohatí vyvedou do daňových rájů než když to vlády (především socanské) rozfrcají.

1 0
možnosti