Diskuse

Itálie volá o pomoc kvůli náporu migrantů. Austrálie ji nabízela už před lety.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Jakeho racionalniho reseni nevyuzila Italie?

1 3
možnosti
PB

Mě je prostě nepříjemné, že ti opravdu nejpotřebnější stejně zůstávají "doma".

A čím víc prostředků je věnováno pomoci, těm kteří mají prostředky a vůli a odvahu a snad i drzost (přesto, že věřím že mnoho z nich má opravdu i motivaci pomoci svým rodinám) na cestu do Evropy, tím méně protředků zbývá na ty nejslabší.

A těmi prostředky nemám na mysli jen finanční, ale i celkový zájem.

6 0
možnosti
JR

J64a29r31a 56R12a70n38k

1. 7. 2017 22:54

Naprosto s Vasim prispevkem souhlasim a veskere tam tamy jsou na nic, jen si zde nekteri bloger honi karmy, ve svete je pres 60 milionu migrantu a budeme mit velke migreny, kolik kazdy z nas poslal na pomoc taborum v Turecku, Jordansku a Libanonu? Kdo protestoval proti ruskemu vetovani v OSN od roku 2012?

0 0
možnosti
MK

R^Především: všechny státy, které mají zajišťovat ochranu společné hranice, dostaly na to peníze. Kde byly využity? Italové nemají zvládnutou ani vlastní přepravní mafii a ještě někteří úředníci navyšovali počty přišedších migrantů pro vyšší dávky z EU.

A dále; pokud Libye nechá od svých břehů odplouvat bez povšimnutí "invazní migrantskou armádu", lze to považovat za nepřátelský akt, který otevírá prostor pro vojenský zásah k vynucení návratového území. Libye by mohla požádat o pomoc při ochraně svých hranic (modré přilby OSN).

7 0
možnosti
MD

'Australsky' moudry clanek. Kazdy jeden mladsi rozumny potesi.

8 0
možnosti
OK

O60t34a 96K98i70n71c

29. 6. 2017 23:51

A Chorvatsko asi bude muset žádat EU o pomoc, očekává nápor 500 tisíc Čechů.

3 3
možnosti
PK

Ti Češi tam jdou na trvalo? Budou si tam hledat práci nebo vyžadovat sociální dávky?

Nebo si tam zaplatili ubytování, budou tam za své peníze nakupovat a potom se vrátí domů?

5 0
možnosti

Chlapče, jsi chytřejší,

než ty trdla v Bruselu. Blahopřeji.

Karma!

28 0
možnosti
JL

To srovnání dost kulhá - Austrálii tvoří většinou pouště a má malý počet obyvatel - bílí obyvatelé se nechtějí nechat jen tak přečíslit od Asiatů - pak by prostě svoji zemi ztratili. Evropa má půl miliardy obyvatel a usídlit v ní pár stovek tisíc migrantů není takový problém - navíc některé národy tvrdí, že pracovníky na omlazení potřebují - hlavně Němci, taky Francouzi se nijak nebránili příchodu migrace, ani Itálie. Otázka je, co se stane, až se prostě kapacity hlavních přijímajících států přeplní - v Itálii se to už děje a taky Švédsko a Dánsko asi už velký zájem mít nebudou.

3 26
možnosti
PK

Za správné považuji aby dotyčné státy si dobrovolně samy rozhodly koho na své území jako nové potenciální obyvatele pustí. Někdo více, někdo nikoho - dá přednost třeba lidem z EU nebo z blízké kultury - Ukrajina, i když ani to není bez problémů. Nebo to "vyřeší" robotizací, racionalizací atd.

14 0
možnosti
PT

P52e89t34r 76T36o30m28e40k

29. 6. 2017 22:29

R^R^R^Tohle je důležitá věta. "Nikdo, kdo přijde do země nelegálně nebude přijat. Bez výjimek." Kdyby se jí Evropa řídila, bylo by lépe.

28 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, pane Tomek. Jsme na jedné lodi.

2 0
možnosti